Case study: 400 South Record Street, Dallas, USA

Key Features

Practical yet stylish
Two large horizontal projections were designed and manufactured by Levolux, not only to shield the building from the sun resulting in a naturally cool and comfortable environment for occupants, but to create an interesting architectural feature, transforming this 17-storey office building as part of a comprehensive refurbishment.

Design led solutions, custom made systems
A canopy of fins extends around the building at ground floor level, to shade glazed areas. As a special feature, the fins above the building’s main entrance are twisted, allowing them to continue at high level into the reception area. Up at roof level, a second canopy of fins provides shade for a new ‘Sky Garden’. The entire system and solution was designed, manufactured and supplied by Levolux.